Vandaag woensdag, 24th juli 2024
Martin's Märklin Fanpage

Märklin Modelspoor 50 jaar verzamelaar

Legendarische Krachtpatsers van de SBB-CFF

Legendarische Krachtpatsers van de SBB-CFF

Bij treinenliefhebbers gaat voor zowel grootspoor en modeltreinliefhebbers het hart sneller kloppen bij het zien van Zwitserse locomotieven. In het bijzonder de legendarische krokodil die in verschillende uitvoeringen in het echt, en dus ook in model bestaan.
Wij hebben een oude analoge versie in de collectie (Märklin 3015) en en nieuwe digitale versie van de ooit eerste SBB-CFF loc (oud Märklin 3050) die vandaag op onze testomgeving is uitgeprobeerd.

meer informatie over Märklin 37437 en deze prachtige lok vindt je hier

Bron: https://wiki.3rail.nl

Voorbeeld

Grootspoor: Aan het begin van de jaren vijftig was het goederentransport zo gegroeid dat de Schweizerische Bundesbahnen (SBB) besloot een nieuwe locomotief te ontwikkelen die sterk, snel en vooral ook licht moest zijn. De locomotief moest met name het toegenomen goederentransport op de Gotthardbaan kunnen afhandelen, en de plaats innemen van de verouderde Ae 4/6, Ae 4/7 en de Ce 6/8 II, waarvoor nu voor de zware goederentransporten in dubbeltractie op de Gotthardbaan gereden moest worden.

Er werd opdracht gegeven voor de bouw van de Ae 6/6, een 6-assige (2 draaistellen met 3 assen), Zwitserse locomotief met asindeling Co’Co’ met een vermogen van 4400 kW en een maximum snelheid van 125 km/h. In totaal werden er van deze sterke locomotief 120 exemplaren gebouwd. De eerste 25 machines kregen wapenschilden van de Zwitserse kantons, de overige machines werden voorzien van het wapen van Zwitserse gemeenten. Sierstrepen zijn / waren slechts voorbehouden aan de locomotieven 11401-11425 uit deze serie die de naam van een kanton voeren / voerden.

Meer in formatie over dit type locomotief zie het Grootspoor artikel Bouwserie Ae 6/6.

Martin / Admin

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read also x