Vandaag woensdag, 24th juli 2024
Martin's Märklin Fanpage

Märklin Modelspoor 50 jaar verzamelaar

Märklin Loc 3092 langs Station Paulinzella

Märklin Loc 3092 langs Station Paulinzella

Jaren geleden tijdens van onze vakanties kwamen we in de buurt van dit stationnetje. Paulinzella staat al jaren als model (Kibri) op de baan in al haar glorie. En natuurlijk gingen we een kijkje nemen. Dat zal een jaar op tien geleden geweest zijn want er was niet veel te beleven. Tegenwoordig weer wel trouwens want je kunt er overnachten! Er zijn appartementen die je kunt huren en kijk hier voor meer informatie

Bahnhof Paulinzella

Het station is nog steeds als halte in gebruik. De trein stopt er maar kaartjes kun je er niet meer kopen.

Wij zetten vandaag een mooie analoge stoomlocomotief op de baan en laten die wat proefrondjes rijden. Met model staat al jaren in de vitrine maar dat was geen belemmering. Stroom er op en rijden!

Het model 3092 betreft een stoomlocomotief van de Bayerische S 3/6 van de Königlich Bayerischen Staatseisenbahnen (K.Bay.Sts.B.), in groene kleurstelling uit tijdperk I. Het model is analoog en in het bezit van een 3 polige motor met veldspoel (LFCM) en een elektrisch/mechanisch relais. Het model heeft een 2-punts frontsein en een contact voor een rookgenerator die nadien kan worden ingebouwd.

Het model is 24,9 cm lang en is voorzien van een K7 Relex koppeling aan de tenderzijde.

De wagons er achter zijn waarschijnlijk tijdperk technisch niet juist. Maar we vinden het eigenlijke wel een leuk setje zo. Wij kozen voor de Märklin personenwagons cat.nr. 4313 en 4314 en voegden daar de mooie rode wagens van Sachsenmodelle cat. nummers 14228 en 14234 aan toe.

De firma “Sachsenmodelle” is ontstaan uit het samengaan van twee firma’s: Stärz & Co (1941) uit Oybin in Sachsen en Schicht (1948) uit Dresden. In de DDR kon de firma zelfstandig blijven totdat die in 1981 door nationalisatie ingelijfd werd bij VEB Prefo. Na de hereniging van Duitsland konden de voormalige eigenaren hun fabrieken terugkrijgen. Met de hulp van Roco kon voor Roco worden geproduceerd en werd een grote markt ontsloten. De verkoop werd ondergebracht bij Roco. Er werden alleen H0 modellen geproduceerd. De samenwerking was echter van korte duur. Op zoek naar nieuwe mogelijkheden werden in 1999 de oude Hobbytrain N modellen overgenomen. Het enige model dat de winkel bereikte was de Zwitserse BLS Ae 4/4 lok in Hobbytrain verpakking met een sticker “Sachsenmodelle”. Kort daarna kwam de firma in financiële problemen en in 2000 werd de firma verkocht aan Tillig. De Hobbytrain modellen kwamen uiteindelijk in 2004 terecht bij Lemke.

Martin / Admin

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read also x